neljapäev, 4. juuni 2009

Ajalehe artikkel ...

Tiina tantsustuudio kevadkontserdil “Mälestus” oli nii palju vaatajaid-kuulajaid, et kümme minutit enne algust enam saali sisse ei mahtunudki.

“Siia tullakse ikka kolmveerand tundi varem, et meelepärast kohta saada!” hõikas ringiaskeldav Tiina Kaev minu üllatunud pilku märgates üle õla.

“See aasta on endaga toonud palju uhkeid saavutusi ja huvitavaid väljakutseid, kuid ka palju valu Marise (Pajo. HK) kaotuse pärast. Seetõttu ongi kontserdi pealkiri “Mälestus” ning meie tantsime edasi, sest tants oli tema jaoks olemas igal ajal ja igal pool,” ütles avasõnas õhtujuht Indrek Hunt.

Pärast südamlikku laulu ja küünla süütamist astusid lavalaudadele Tiina Kaevu väikseimad tantsulapsed. Treener ise aitas põnne lavatrepist üles, elas pingil istudes südamest tantsule kaasa ja lapsed vaatasid aegajalt nagu linnupojad talle suuril silmil justkui kinnitust otsides otsa. Väiksematele ja noorematele järgnesid vanemad ja kogenenumad tantsijad ning nii see tantsukangas aina vaatajate silme ees lahti rullus.

Ühtekokku oli esmaspäevasel kontserdil Kärdla kultuurikeskuse laval 148 esinejat. Kõige nooremad tantsuõppijad on kolmeaastased, kuid tüdrukuid-poisse käib trennis igas vanuses.Praegu on küll esimesi rohkem, kuid õpetaja loodab, et ehk leiavad noormehedki sagedamini tee tantsu juurde. Keegi peab ju tüdrukuid tantsitama ka! Täiskasvanud käivad juba kolmandat aastat Tiina tantsustuudios line-tantsu õppimas. Treener selgitas, et umbes viiskümmend last on veel, kes seekord laval ei esinenud.

“Pärast kontserti on tunne, et hurraa! Sai ära tehtud! Nüüd katsun leida aega ka oma laste jaoks ja tantsupidu on juba varsti ukse ees,” on Tiina Kaevul kõik järgmised tegemised juba selgeks mõeldud.

“Suvel puhkame ja sügisel alustame jälle täie tambiga,” on Tiina Kaev kindel ja soovib oma tantsijatele seniks sära silmadesse. Sära õhkub ka temast enesest küllaga, sellest jätkub, et kõiki tantsupisikuga nakatada.

“On väga tore, et üks inimene oskab nii suure hulga noori tantsima panna,” kiitis Hiiu maakonna kultuuri ja haridusosakonna juhataja Ermo Mäeots. “Viie tööaasta jooksul on Tiina Kaev viinud tantsurühmad sellisele tasemele, et need tõid käesoleval aastal koju laureaaditiitlid koolispordi liidu korraldatud võimlemisfestivalilt nii 4.-6. kui ka 10.-12. klasside liikumisrühmade kategoorias.”

Tiina Kaevu enda tantsuõpetaja Hedi Maar, kes juhendas Kärdlas Punamütsikese tantsurühma, meenutas, et tema käe all tantsis Tiina viisteist aastat, kolmeselt tuli ja jäi keskkooli lõpuni. “Algul tantsisime põhiliselt rahvatantsu, aga kui poisid ära läksid, alustasime karaktertantsuga. Mul on hea meel, et minu õpilane on jõudnud minust kaugemale. See on tänuväärne töö, sest vaeva ja muret õpetamisel teised ei näe, aga tulemus on nauditav nii tantsijaile endile kui saalisolijaile. Selle nimel me tööd teemegi!” oli Hedi Maar uhke Tiina Kaevu ja ta õpilaste üle.

Kontsert lõppes heade soovide, lillede ja kallistustega ning Tiina Kaevu lubadusega, et juba sügisel kohtutakse jälle proovisaalides.

“Minule meeldib väga tantsida!” ütles kontserdi järel rõõmsalt viieaastane tantsulaps Emma Salumaa. “Tore pidu oli,” lisas isa Viljar Salumaa. “Sellise võimsa kontserdi jaoks on Kärdla kultuurikeskuse saal liiga väike, aga kontsert iseenesest oli vahva ja huvitavalt üles ehitatud,” märkis ema Anneli Salumaa.

Tiina Kaev alustas õpinguid Tallinna pedagoogikaülikooli (praeguse Tallinna ülikooli) tantsukateedris koreograafia õppetoolis Mait Agu käe all 1996. aastal. 2000. aastal lõpetas ta ülikooli tantsujuhina ja 2001 tantsupedagoogina.

0 kommentaari: